Atina 26.04. – 30.04.2024. (5 dana – 3 noćenja)

ATINA

26.04. – 30.04.2024. 

(5 dana – 3 noćenja)

Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta i mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

      TA „BAVKA  TOURS“ d.o.o.   Gornji Bunibrod, Leskovac               

 T el: 016/3488-705; 064/8755952;  064/8755966; 064/8755968

            Atina      26.04. – 30.04.2024.  (5 dana – 3 noćenja)

Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta i mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

1.dan  (26.04. 2024.) Leskovac

Polazak iz Leskovca oko 20h ispred hotela „Bavka“. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

  1. dan (27.04. 2024.) Akropolj - Atina

Dolazak u prestonicu Grčke. Panoramsko razgledanja Atine, odlazak na Akropolj  sa fakultativnim odlaskom na Akropolj.  Odlazak do Akropolja i organizovani obilazak remek dela zlatnog doba Atine: Hadrijanov odeon, monumentalna vrata Propileji (437.- 432.god.p.n.e.), Partenon – hram boginje Atine, Erehteon. Posle Akropolja panoramsko razgledanje Atine autobusom: Trg Omonija, ulica Panepistimio sa prelepim neo-klasičnim zgradama Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa čuvenom zgradom Novog Parlamenta ispred koje se nalazi grob neznanom junaku, kog čuvaju evzoni. Nastavak panoramske vožnje pokraj starog Olimpijskog stadiona i Trajanovog slavoluka i šetnja čuvenom Ermou ulicom.  Smeštaj u hotel 3* u okolini Atine. Noćenje.

  1. dan (28.04. 2024.) Atina

Doručak. Nakon doručka odlazak na celodnevni obilazak. Vožnja do Korintskog kanala - odakle se pruža najlepši pogled na kanal koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Nastavak putovanja do Atine. Obilazak grada i slobodno vreme. Fakultativni odlazak u obilazak Zevsovog hrama na rtu Sunion. Povratak u hotel. Slobodno veče.  Noćenje.

  1. dan (29.04. 2024.) Atina – Meteori - Paralija 

Doručak. Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet do Meteora.  Nastavak putovanja do živopisnog gradića u podnožju Meteora, Kalambake. Razgledanje i poseta radionici za ručnu izradu ikona. Nastavak puta za Meteore. Poseta čuvenom srednjovekovnom kompleksu Manastira sa ulaskom u jedan od manastira. Nakon obilaska polazak za Paraliju. Smeštaj u hotel 3*.  Slobodno vreme za individualnu šetnju i obilaske. Noćenje.

  1. dan (30.04.2024.) Paralija – Solun - Leskovac

Doručak. Nakon doručka vođnja do Soluna. Dolazak u Solun i odlazak do tržnog centra Cosmos Mediterraneo. Pauza u tržnom centru, zatim odlazak do centra grada i panoramsko razgledanje: Sajam, Bela kula, Rotonda i Galerijev slavoluk, Aristotelov trg… U poslepodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju.  Dolazak u Leskovac oko ponoći.

Cena aranžmana  149 €  * PO OSOBI

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

- Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV, VIDEO) na navedenoj relaciji;

- Smeštaj  - 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama u okolini Atine sa boravišnom taksom;

– 1 noćenje sa doručkom u Paraliji u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama sa boravišnom taksom;

- Razgledanje gradova prema programu;

- Turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja;

- Organizacione troškove.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

- Međunarodno putno-zdravstveno osiguranje – 850,00 dinara za odraslu osobu        - Individualni troškovi

- Doplata za 1/1 sobu 60€                                                                                              - Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje.

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Obilazak Akropolja sa ulaznicom i vodičem, razgledanje znamenitih objekata iz Atinske istorije Zapion, stadion Panatinaiko, trg Sintagma i parlament, smena straže Evzoni  – 30 €,   Zevsov hram -Sunion - 20€

- Izlet na Meteore sa ulaznicom za jedan manastir - 15€

- VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

*Cene su izražene u evrima – plaćanje i doplate ovog putovanja putnici izmiruju u dinarima po srednjem kursu OTP banke na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta isključivo u evrima. Za realicaziju fakultativnih izleta potrebno je minimum 30 putnika. * Uplata avansa 30% prilikom rezervacije, a ostatk u rate (zadnja rata najkasnije 15 dana pre putovanja)  *Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje (minimum broj putnika je 45), najkasnije 5 dana pre polaska

*Agencija zadržava pravo da usled nepredviđenih okolnosti promeni pojedine sadržaje u program  *Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu i prtljagu u toku trajanja aranžamana  *

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TA “BAVKA TOURS” doo

sr_RSSerbian