Atina 30.04. – 04.05.2019. (5 dana – 2 noćenja)

ATINA

30.04. – 04.05.2019. 

(5 dana – 2 noćenja)

Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta i mitova i legendi o Staroj Grčkoj..

1.dan  (30.04. 2019.) Leskovac

Polazak iz Leskovca sa parkinga železničke stanice oko 21h. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan (01.05. 2019.) Atina – Loutraki

Dolazak u prestonicu Grčke. Panoramsko razgledanje Atine autobusom: Trg Omonija, ulica Panepistimio sa prelepim neo-klasičnim zgradama Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa čuvenom zgradom Novog Parlamenta ispred koje se nalazi grob neznanom junaku, kog čuvaju evzoni. Nastavak panoramske vožnje pokraj starog Olimpijskog stadiona, Zevsovog hrama i Trajanovog slavoluka i šetnja čuvenom Ermou ulicom. Odlazak u Loutraki. Smeštaj u hotelu „Barbara“. Noćenje.

3. dan (02.05. 2019.) Loutraki – Peloponez (Korint-Epidaurus-Mikena) – Loutraki

Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni obilazak najvećih atrakcija i lokaliteta poluostrva Peloponeza. Vožnja do Korintskog kanala - odakle se pruža najlepši pogled na kanal koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Nastavak putovanja do Epidaurusa mesto rodjenja Apolonovog sina Asklepija- boga medicine. Obilazak muzeja, i najočuvanijeg na svetu antičkog pozorišta iz 4.v.p.n.e.- legendarnog po svojoj izuzetnoj akustičnosti. Nastavak putovanja ka Naflionu, prvoj prestonici moderne Grčke. Obilazak jednog od najlepših grčkih gradova. Nastavak puta ka Mikeni. Obilazak ovog prelepog antickog grada, obilazak Agamemnonove prestonice, mesta u kome je počela opsada Troje. Obilazak kilopskih građevina i Atrejeve riznice. Povratak u Loutraki u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (03.05. 2019.) Loutraki - Atina – Akropolj 

Doručak. Nakon doručka odlazak u Atinu. Nastavak razgledanja Atine sa fakultativnim odlaskom na Akropolj.  Odlazak do Akropolja i organizovani obilaz ak remek dela zlatnog doba Atine: Hadrijanov odeon, monumentalna vrata Propileji (437.- 432.god.p.n.e.), Partenon – hram boginje Atine, Erehteon. Posle Akropolja odlazak do Suniona i obilazak Posejdonovog hrama.  Slobodno vreme za individualnu šetnju. Povratak za Leskovac oko 19h.

5. dan,(04.05. 2019.) Leskovac

Noćna vožnja kroz Makedoniju i Srbiju.  Dolazak u Leskovac u ranim prepodnevnim časovima.

Cena aranžmana  96 €  * PO OSOBI

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

- Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV, VIDEO) na navedenoj relaciji

- Smeštaj  - 2 noćenja sa doručkom u hotelu “Barbara” 4* u 1/2 i 1/3 sobama u Loutraki

- Razgledanje gradova prema programu

- Turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja

- Organizacione troškove

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

- Međunarodno putno-zdravstveno osiguranje (5€ u dinarskoj protivvrednosti)

- Individualni troškovi    - Doplata za 1/1 sobu 50€    - Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Celodnevni obilazak Korintskog kanala, Epidaurusa i Mikene sa ulaznicama u Mikeni i Epidaurus – 45 €

- Obilazak Akropolja sa ulaznicom za muzej – 35 €

- Obilazak Suniona sa ulaznicom – 20 €

- VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

*Cene su izražene u evrima – plaćanje i doplate ovog putovanja putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Societe general banke na dan  plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta isključivo u evrima. Za realicaziju fakultativnih izleta potrebno je minimum 30 putnika. * Uplata avansa 30% prilikom rezervacije, a ostatk u rate (zadnja rata najkasnije 15 dana pre putovanja)  * Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje (minimum broj putnika je 45), najkasnije 5 dana pre polaska

* Agencija zadržava pravo da usled nepredviđenih okolnosti promeni pojedine sadržaje u program

* Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih I carinskih propisa

* Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije TA „Bavka tours“

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TA “BAVKA TOURS” doo

sr_RSSerbian