Istanbul 8.11. – 12.11.2019. (5 dana – 2 noćenja)

ISTANBUL

8.11. – 12.11.2019. 

(5 dana – 2 noćenja)

Istanbul – prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje sa fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se i bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Novo i Staro, Orijent i Evropa, Islam i Hrišćanstvo, nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu. Ili Carigradu, ako Vam je draže..

PROGRAM PUTOVANjA

1. dan  (8.11. 2019.) Leskovac

Polazak iz Leskovca oko 18h. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti, odmora i osveženja.

2. dan (9.11. 2019.) ISTANBUL 

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog – najlepši deo Istanbula, Galata most, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš, prelazak Bosfora, Azijska strana, vidikovac Čamlidže... Nakon obilaska smeštaj u hotel „Kecik“ 3* (http://www.kecikhotel.com.tr ).  Slobdno vreme. NOĆENJE

3. dan (10.11. 2019.) ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu,  Aja Sofja – nekada najveća crkva sveta, Dolmabahče palate – poslednjeg sedišta sultana, obilazak Selmluka i Harema... Nakon obilaska slobodno vreme za individulane aktivnosti ili individualni odlazak na Kapali čaršiju. Povratak u hotel. NOĆENJE.

4. dan (11.11. 2019.) ISTANBUL 

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta, verovatno najvažnijim moreuzom sveta. Nezaboravan doživljaj koji u potpunosti dočarava svu veličanstvenost Istanbula, jer se mnoge građevine najbolje vide sa mora. Nakon toga mogućnost fakultativnog obilaska Topkapi palata – sedište osmanske imperije. Povratak za Srbiju. Noćna vožnja sa kraćim odmorima kroz Bugarsku.

5. dan,(04.05. 2019.) Leskovac

Putovanje do Leskovca. Dolazak u Leskovac u jutarnjim satima.

Cena aranžmana  124 €  * PO OSOBI

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Smeštaj - 2 noćenja sa doručkom u hotelu Kecik 3*
 • Prevoz modernim turističkim autobusom
 • Usluge vodiča
 • Panoramsko razgledanje grada sa vodičem
 • Troškove organizacije puta

Aranžman ne obuhvata:

 • Individulne troškove
 • Ekstra hotelske troškove (doplata za 1/1 sobu 30e)
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje (6e u dinarskoj protivvrednosti)
 • Fakultativni program:
  • Plava džamija, Hipodrom Aja Sofija, Topkapi palata - 40e
  • Dolmabahče palata - 25e,
  • Krstarenje Bosforom - 20e

- VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

Cene su izražene u evrima – plaćanje i doplate ovog putovanja putnici izmiruju u dinarima po srednjem kursu NBS na dan paćanja.Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta isključivo u evrima. Za fakultativne izlete potrebno je minimum 40 putnika.

* Uplata avansa 30% prilikom rezervacije, a ostatk u rate (zadnja rata najkasnije 15 dana pre putovanja)

* Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i u slučajunedovoljnog broja putnika otkaže putovanje (minimum broj putnika je 45), najkasnije 5 dana pre polaska

* Agencija zadržava pravo da usled nepredviđenih okolnosti promeni pojedine sadržaje u program

* Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije TA „Bavka tours“

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu i prtljagu u toku trajanja aranžamana.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TA “BAVKA TOURS” doo

sr_RSSerbian